Wie ben ik

Ik ben Manon Minks en ik ben LEF!

Ik studeerde Frans en Culturele Studies en ben jaren werkzaam geweest als docent Frans en mentor op een middelbare school. Vooral van het mentoraat ging mijn hart sneller kloppen: het begeleiden van mijn leerlingen op sociaal en emotioneel vlak. Helaas is daarvoor in het onderwijs vaak maar weinig tijd. Ik heb daarom mijn hart gevolgd en ben mijn eigen coachpraktijk begonnen.

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

In aanvulling op mijn docentenopleiding en ervaring als docent en mentor heb ik daarom de opleiding kindercoach gevolgd bij de Academie voor Psychodynamica.  Dat was een goede keuze: door de inzichten die ik daar heb gekregen, kan ik nog bewuster vanuit mijn eigen gevoel en mijn hart coachen. Niet voor niets stond er op het diploma: Het mooiste dat je kunt worden is jezelf… 

Kennis en ervaring

Naast de diverse opleidingen die ik heb gevolgd, volg ik regelmatig workshops en lees ik vakliteratuur om mijn kennis steeds verder uit te breiden. Ook intervisiebijeenkomsten zorgen ervoor dat ik steeds weer nieuwe ideeën op doe. Verder begeleid ik structureel een aantal jongeren met ASS op het gebied van school en hun dagelijks leven. Het is mooi om te zien hoe zij zich op veel gebieden ontwikkelen tot een persoon met meer zelfvertrouwen en inzicht in zichzelf.

 

Mijn missie is om kinderen en jongeren te laten ontdekken dat ze tot zoveel meer in staat zijn dan ze dachten. Dat is ook het mooiste aan het coachen van kinderen en jongeren: kinderen en jongeren zelf hun kwaliteiten laten (her)ontdekken. Ik ben daarbij slechts de begeleider die hier en daar tips en tools geeft.
Zodat ze merken dat ook zij LEF! hebben.