KRAGT training

Naast individuele coachingstrajecten kun je bij LEF! ook terecht voor KRAGT trainingen en Brug KRAGT trainingen.

KRAGT training is een krachtige groepstraining voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Met deze training krijgt jouw kind inzicht in het sociaal handelen. Hij/zij leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Jouw kind wordt weerbaarder, krijgt betere sociale vaardigheden en meer zelfbewustzijn. Hierdoor krijgt hij/zij ook meer zelfvertrouwen.

Ieder kind is onderdeel van een groter geheel. Ook jouw kind maakt deel uit van verschillende systemen zoals gezin, familie, vrienden, school, sportteam, de wereld waarin we leven. Al deze systemen en de ervaringen daarbinnen zijn verbonden met verleden, heden en de toekomst van jouw kind.

KRAGT  staat voor:  
Kind Relatie Anderen Globe Toekomst

Kragt training

Tijdens de KRAGT training leert jouw kind hoe het zich voelt en gedraagt binnen die systemen. De plek en/of het gedrag van een kind kan per systeem verschillen. Zo kan jouw kind thuis bijvoorbeeld heel open en vrolijk zijn, maar op school gesloten en onzeker. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zo is jouw kind thuis misschien wel de oudste, terwijl het in de klas de jongste is en zich in die positie onzeker voelt.

Tijdens de training ontdekt  jouw kind zien wat de keuzes zijn met betrekking tot loyaliteit in het gezin en de groep: erbij horen, (soms ten koste van jezelf) tegenover de andere keuze; dicht bij jezelf blijven, waardoor je jezelf mogelijk buiten de groep zou kunnen plaatsten. In de training komen onderwerpen aan de orde als: ‘Wat is de invloedssfeer van anderen op jou?’ ‘Hoe geef je je grenzen aan en hoe kun je er toch bij horen zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?’

Als kinderen zichzelf beter kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor de verdere ontwikkeling. Het kind leert zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Ook is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid, hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Het kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

Brug-KRAGT training

De Brug KRAGT training is speciaal afgestemd op kinderen uit groep 8 (ter voorbereiding op de middelbare school) en voor brugklassers die zich nog niet helemaal op hun plek voelen binnen het voortgezet onderwijs.

Als kinderen zichzelf beter kennen, weten waar ze goed in zijn en ook hun valkuilen kennen, hebben ze een voorsprong als ze beginnen op het voortgezet onderwijs. Het omgaan met alle veranderingen en het maken van nieuwe vriendschappen gaat makkelijker en kinderen voelen zich zelfverzekerder!

In de training leer je

je eigen kwaliteiten en talenten kennen

hoe je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn binnen de groep

hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen

je eigen leerstijl kennen en weten wat je nodig hebt

hoe je stevig in je schoenen staat

hoe je nieuwe vrienden maakt

omgaan met ‘toets-stress’

omgaan met groepsdruk

hoe je je huiswerk kunt plannen

omgaan met veranderingen

wat je ongeveer kunt verwachten op het voortgezet onderwijs

Praktische informatie

Een Brug KRAGT/KRAGT training omvat 5 sessies van 2 uur in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen. De Kragt training kost 160,- en de Brug-Kragt training kost 185,-.  Dit is inclusief materialen.

Op verzoek verzorgt LEF! coaching beide trainingen ook op basisscholen en VO scholen. Mogelijk in samenwerking met een andere KRAGT trainer. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Overige informatie kunt u aanvragen via het contactformulier of telefonisch.