Aanbod

Soms heeft een kind net even wat meer begeleiding nodig dan ouder(s), school en/of omgeving kunnen bieden. Kinder- en jongerencoaching is dan een kortdurende en laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen van 8-18 jaar met een hulpvraag.

Bij LEF! coaching gaan we samen vanuit een hulpvraag op zoek naar eigen talenten en kwaliteiten. Soms is de hulpvraag (nog) niet duidelijk en gaan we eerst daarnaar op zoek. Samen onderzoeken we kwaliteiten, valkuilen en stellen we doelen waaraan we gaan werken. Aan de hand van o.a. spelletjes, gesprekken, opstellingen en visualisaties werken we aan de gestelde doelen. De eigenheid van het kind is daarbij het uitgangspunt.

Als kinder- en jongerencoach kan ik onder meer helpen bij

onzekerheid, faalangst

negatief gedrag

motivatie, concentratie

weerbaarheid

herkennen van emoties

verlies/rouw door scheiding, overlijden, verhuizing

boosheid of verdriet

identiteitsproblemen

gepest worden of pestgedrag vertonen

stil en teruggetrokken gedrag

(hoog)gevoeligheid

slaapproblemen

Dit bied ik aan

Individuele begeleiding

Loopt jouw kind (even) vast? In een individueel coachingstraject  ontdekt jouw kind zijn kwaliteiten en valkuilen. Ik werk vanuit de hulpvraag van het kind en train vaardigheden die hem of haar helpen zich zorgeloos verder te kunnen ontwikkelen.

KRAGT training

Een krachtige groepstraining voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Met deze training krijgt jouw kind inzicht in het sociaal handelen. Hij/zij leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Jouw kind wordt weerbaarder, krijgt betere sociale vaardigheden en meer zelfbewustzijn. Hierdoor krijgt hij/zij ook meer zelfvertrouwen. Lees meer >>

BRUGKRAGT training

De Brug KRAGT training is speciaal afgestemd op kinderen uit groep 8 (ter voorbereiding op de middelbare school) en voor brugklassers die zich nog niet helemaal op hun plek voelen binnen het voortgezet onderwijs. Lees meer >>

Leercoaching

Niet bij elke leerling verloopt het leerproces vanzelf. LEF! coaching biedt daarom hulp bij plannen, organiseren, leren leren. Dit kan voor langere tijd zijn, maar soms zijn enkele tips en handvatten genoeg om zelfstandig verder te kunnen.
Bijles Frans behoort ook tot de mogelijkheden.